Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ не включва перката !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ не включва перката !!!

Перката на радиатора работи само при включен климатик. Беше ми заминал резистора за първата степен на перката. Смених го и сега имам първа степен, но както и преди това перката включва, само и единствено, ако пусна климатика(даже сега в жегата постоянно работи на първа степен, не спира). От Габрово съм, тук свестен диагностик няма ! Моля за идеи и съвети
    Alfa 156 1.8 TS 98"

при мен се пуска като мине малко над 90 и като охлади гасне но неми варти постаяно перката на алфата а пасата ми там е постояно но той като закове 90 и немърда дори и в задръствани
    sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Първоначално публикувано от totii Покажи съобщение
      при мен се пуска като мине малко над 90 и като охлади гасне но неми варти постаяно перката на алфата а пасата ми там е постояно но той като закове 90 и немърда дори и в задръствани
      Като стигне стрелката по средата между 100 и 130 градуса включвам климатика за да завърти перката, страх ме е да я чакам повече...
      Last edited by borouu; d.m.y г., 15:41.

Comment

Колеги, дайте някакви идеи

Comment

Датчик..., проверявал ли си?
          Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
          Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
            Датчик..., проверявал ли си?
            Нов е...на два месеца...

Comment

Само на мен ли се е натрисал този проблем...

Comment

Перката включва само на климатик или работи постоянно?!Ако работи постоянно трябва и на изключен климатик пак да работи.
                Провери окабеляването от датчика до Ecu-то.
                Датчика с колко пина ти е(този на термостата отгоре)? Ако е с повече от два значи е само един - комбиниран.Ако е с два значи точно зад него има още един - той е за вентилатора и трябва да се смени СЛЕД КАТО ГО ИЗМЕРИШ!.Ако е комбиниран - или е дефектен или кабелите до Ecu -то са прекъснати.
                Last edited by GammaRay; d.m.y г., 11:20.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                  Перката включва само на климатик или работи постоянно?!Ако работи постоянно трябва и на изключен климатик пак да работи.
                  Провери окабеляването от датчика до Ecu-то.
                  Датчика с колко пина ти е(този на термостата отгоре)? Ако е с повече от два значи е само един - комбиниран.Ако е с два значи точно зад него има още един - той е за вентилатора и трябва да се смени СЛЕД КАТО ГО ИЗМЕРИШ!.Ако е комбиниран - или е дефектен или кабелите до Ecu -то са прекъснати.
                  Перката включва- САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРИ ПУСНАТ КЛИМАТИК(не иска да включва,когато е спрян). Датчика е с три пина(комбиниран). Ако са прекъснати кабелите, няма ли :
                  1. да свети лампата на таблото с формата на дюза...
                  2. да не показва градусите на водата...
                  3. и перката ще върти постоянно(без значение, пуснат или спрян е климатика), защото ЕКУ-то ще е в сервизен режим...

Comment

Няма да свети дюзата.Вътре има два датчика - единия е само за перката другия е за ECU-то и индикацията.Перката няма да се върти, защото релетата за перките за в нормално отворено положение и ако датчика не подаде сигнал на ECU да ги включи, няма как да работи перката.

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                      Няма да свети дюзата.Вътре има два датчика - единия е само за перката другия е за ECU-то и индикацията.Перката няма да се върти, защото релетата за перките за в нормално отворено положение и ако датчика не подаде сигнал на ECU да ги включи, няма как да работи перката.
                      Датчика ми е нов, възможно ли е да е записана грешка и оттам да не включва перката, въпреки че при пуснат климатик работи...

Comment

Датчика може и нов да е, но ако кабелите са прекъснати за какво ти е датчик?

Щом работи перката на климатик, значи релетата които я управляват са здрави и бушона е здрав.Датчика казва на ECU кога да сработи перката.Другия вариянт е нещо компа да не работи...Извади буксите на компа и ги почисти - може да е там проблема.Кабелите от датчика отиват в буксите.Пак от тях излиза управлението на релетата.

От грешка незнам - възможно е.

Comment

Грешка не записва, гледано е. Аз го имам същия проблем и с интерес следя темата. Къде се намира този датчик за който говорите? Сменял съм релета, резостат на перката и съм с чисто нов термостат.
                          2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
                          .

Comment

Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщение
                            Грешка не записва, гледано е. Аз го имам същия проблем и с интерес следя темата. Къде се намира този датчик за който говорите? Сменял съм релета, резостат на перката и съм с чисто нов термостат.
                            Забит е в термостата датчика, вижда се много добре.
                            И на теб ли перката работи само на климатик? Всъщност ти си с две перки май...
                            Какво ти казаха на диагностиката?

Comment

Само с една перка е моята. Не са две. Вентилатора работи на 1-ва и на 2-ра степен само когато е включен климатика. Респективно ако климатика ми е усилен до средно положение - работи степен-1, усиля ли го до крайна макс. степен - се включва степен-2.

Не е карана надиагностика. Но щом съм с чисто нов термостат, и датчика ще е чисто нов. Щом не рабтои ще гледам жици, пръскане на куплонга с контактен спрей ще пробвам. Евентуално на електротехник да се носи да замерва, но не ми се занимава защото ще я продавам, мен ми писна този проблем да го боря, какво ли не опитах, ето една тема на други хора с подобни болежки
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=60529

Аз си карам на климатик и не го мисля. Ако не откриеш лек, и това е вариант.
                              Last edited by Kiber; d.m.y г., 16:10.
                              2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
                              .

Comment

Working...
                              X